Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının görevi ; sanılanın aksine, sadece üreme çağındaki kadınların sağlık problemlerini değil, çocukluk çağından başlayıp, kadının tüm yaşamı boyunca devam eden uzun dönemdeki her türlü cinsel ve üreme organ sağlığı sorunlarını kapsar.

Kadının hayatında önemli birkaç dönüm noktası vardır. Bunlar ; Ergenlik dönemi içinde gerçekleşen ilk kez adet görme (menarş), menarşla artık üreme çağına adım atmış olan kadın için uygun yaşa geldiğinde gebelik ve sonrasında annelik, uzun bir üreme çağının artık bittiğini ve kadının doğal yollarla gebe kalmasının ve adet görmesinin mümkün olmadığı KLİMAKTERİUM (yaşlılık) döneminin başladığı ve hayatta görülen son adet günü anlamına gelen menapozdur.

Kadınlarda Üreme Dönemi

Üreme çağı menarş ile başlar, menapoz ile son bulur. Bu dönemde genellikle her kadın 21-35 en sık olarak ta 28 günde bir adet (MENSTÜRASYON, REGLİ) görür. Zaman zaman adet düzensizlikleri, adet dışı anormal kanamalar yaşanabilir. Bunların organik , hormonal veya fonksiyonel sebepleri olabilir.

Kadın cinsel hayatı başlamadan önce daha az, fakat cinsel olarak aktifleştikten sonra daha fazla vaginal akıntı şikayeti ile karşılaşabilir. Bu akıntılar beraberinde koku, kaşınma, yanma gibi sorunlar da yaratabilir. Bu akıntılar belki bir vaginit denilen vagina iltihabına, belki bir rahim ağzı yarasına (servikal erezyon) veya bir endoservikal polip e bağlı ortaya çıkabilir.

Sağlıklı bir kadının yılda en az bir kez genel bir jinekolojik (kadın hastalıkları ve doğum muayenesi) ve vaginal ultrasonografisi yapılmalı ve mutlaka smear testi yaptırması sağlanmalıdır.

5 Yıldızlı Kalite
Hijyenik ortamlarda muayene.

Bizleri tercih ettiğinizde sağlığınızı riske atmayacaksınız. Kalite standartlarının üstinde sunduğumuz koşullar ile memnuniyeti hat safhada tutmaktayız.

Uygun Fiyatlar
Öncelik sizin sağlığınız.

Vereceğiniz muayene ücretini düşünmeyin. Uygun fiyatlar ile müşterilerimize destek sunuyoruz. Sağlık problemlerinizi geciktirmeyin.

7/24 İletişim
Bizlere danışmak için web sitemiz üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hastalarımıza destek olmak adına dilediğiniz vakitlerde iletişime geçebilir, durumunuz hakkında yönlendirme sağlayabiliriz.

Kısırlık (İnferlite)

İnfertilite hastalarına daha sıklıkla olmak üzere tüm hastalarımıza gerektiğinde laparoskopi (karnın içine bir kaç boru düzenek ile girilip kapalı sistem kamera eşliğinde yapılan ameliyat, halk arasında bilinen adıyla kapalı ameliyat ), histeroskopi (rahmin içine ışıklı kamera içeren bir boru ile girilip yapılan bir ameliyat) operasyonlarını gerçekleştiriyoruz.

Kürtaj

Bazen bir kadın istenmeyen bir şekilde, uygun olmayan bir zamanda gebe kalmış olabilir. 18 yaşını doldurmuş her kadın 10 haftadan küçük olan istenmeyen gebeliğini kürtaj yani küretaj işlemi ile sonlandırabilir. Evli olanlar eşlerin izni gereklidir. Evli olmayan hanımlar için izne gerek yoktur. Genellikle hafif bir anestezi şekli ile hastaya hiç ağrı duyurmadan vakum tekniği ile işlem sorunsuz olarak gerçekleştirilir.

Myomlar

Kadınların myom (iyi huylu,en sık görülen rahim tümörü), endometrial ( rahim zarından kaynaklı ) polipler, over ( yumurtalık) kist ve tümörleri, rahim ağzı(serviks) yarası, polipleri veya hpv nedeniyle hücresel değişimleri, vulva, vagina veya rahim ağzında hpv kaynaklı siğilleri(kondilom) gibi çoğaltabileceğimiz sorunlar da tarafımızdan çözülür.

 Gebelik Sorunları

Bazı gebelikler ufak, bazıları daha büyük sorunlar taşıyabilir. Önemli olan bunları zamanında tespit edip anne ve bebeğin zarar görmemesi için önlemlerin hızlıca ve gereğince alınmasıdır. Bu sorunlardan bazıları ; Emezis gravidarum (gebelik bulantısı), düşük tehlikesi, tekrarlayan düşükler, bebekteki bazı anomaliler(sakatlıklar),gestasyonel diabet(gebelikte şeker hastalığı), preeklampsi (gebelikteki yüksek tansiyonla giden tehlikeli bir tablo), erken doğum eylemi……..gibi sıralanabilir.

Her çift yaşamlarını, evliliklerini bir bebekle taçlandırmak ister. Eğer hiç korunmadan 1 yıl süre ile birlikte olmuşlar ve hala gebelik oluşmamış ise infertilite dediğimiz, halk arasındaki adı ile kısırlık(ben bu terimi kullanmayı hiç sevmiyorum) sorunundan bahsedilebilir ki yine bu durumda Kadın doğum uzmanı devreye girip infertil çift’e yardım eder. Düzenli ilişki, vaginal usg ile yumurta gelişimi takibi, aşılama ( intrauterin inseminasyon) bu yardımlardan bazılarıdır.

stock-image-374644324-xl-2015